Blästringsföretag i Gästrikland

Blästring är en metod för rengöring och bearbetning som används vid nyproduktion, underhåll och renovering. En yta rengörs genom mekanisk bearbetning med blästermedel under tryck. Det finns flera olika blästringsmetoder som är bra för olika syften. Vi på Problast kan utföra blästring i Gästrikland på bland annat husfasader, balkonger, pooler, båtar och bilar. Vi har även möjlighet att möjligt att blästra en rad olika material som aluminium, plast, glas och rostfria ytor. Kontakta gärna oss för att boka in ett platsbesök, eller för att diskutera ett kommande blästringsprojekt.

Hur fungerar blästring i Gästrikland?

Ett blästermedel används och under anpassat tryck sprutas det mot underlaget som ska rengöras. Beroende på vad man vill uppnå används olika blästermetoder och blästermedel. Blästring tar snabbt och smidigt bort smuts, rost, färg, glödskal och beläggningar och används ofta vid underhållsarbeten och renoveringar. Efter blästringen och rengöringen kan man sedan behandla ytan med exempelvis rostskydd eller färg, vilket är tjänster vi kan erbjuda i samband med blästring i Sandviken, Gävle och andra delar av Gästrikland.

Valet av blästermedel har en avgörande inverkan på slutresultatet. Ett blästermedel har två olika funktioner: slagverkan och slipverkan. Slagverkan innebär att materialet lossnar från underlaget medan blästermedlets slipverkan gör att det lossnade material slits bort. Felaktigt val av blästermedel kan leda till problem vid ytbehandling. Om blästermedel som används inte är effektivt spelar utrustningen mindre roll. När vi på Problast assisterar dig med blästring i Gästrikland med omnejd, kan du känna dig trygg i att rätt blästermedel används för rätt material och syfte. Vi är utbildade och erfarna yrkesblästrare som kan vår sak.

Olika blästringsmetoder

En traditionell metod är torrblästring vilket innebär att sand blåses mot underlaget som ska behandlas. Blästersanden blåses torrt vilket gör att denna metod producerar en del damm. Vatten kan sättas till vid munstycket vilket gör att sandmolnet sluts in en vattendimma. Detta kallas våtblästring. Vi på Problast kan hjälpa dig hitta den bästa metoden för just ditt behov av blästring i Gästrikland.

Sodablästring och vakuumblästring är två andra vanliga blästringsmetoder. Vid sodablästring används bikarbonat som blästermedel. Bikarbonat har egenskaper som gör det lämpligt för blästring som kräver stor försiktighet - exempelvis vid färgborttagning på ömtåliga material. Med sodablästring kan man till exempel ta bort ett lager med klarlack utan att skada den underliggande lacken. Vakuumblästring är en smidigt metod som passar på platser där det inte får damma mycket. Det är också en relativt tyst metod som kan utföras inomhus och när det är kallt.

Vi på Problast erbjuder en bredd av olika blästringsmetoder på alla möjliga olika material och former. För att ta del av våra tjänster, kan du fylla i en offertförfrågan, så hör vi av oss till dig för att boka in ett platsbesök med rådgivning och offertlämning - helt gratis!

Buller och miljöaspekter

Blästring är en miljövänlig metod, men materialet som blästras kan självfallet innehålla en rad olika miljöfarliga komponenter som PVC, bly, kadmium, koppar, krom och zink. Det är viktigt att noga undersöka materialet som ska blästras inför blästringen så att avfallet kan hanteras på bästa möjliga sätt.

Vi hjälper dig med blästring i Gästrikland

Vårt blästringsföretag som utför blästring i Gävle, Sandviken och resterande delar av Gästrikland, har alltid goda säkerhetsrutiner och kontrollerar det material som ska blästras i förväg, så att vi kan utföra för-, under- och efterarbete så snabbt och smidigt som möjligt. Om du vill bli vår nästa nöjda kund - kontakta oss redan idag!