Vilka blästringstekniker finns det?

När du behöver hjälp med blästring i Gästrikland, finns det en mängd olika tekniker att välja mellan. Vi på Problast kan erbjuda ett brett utbud av blästringsmetoder som vi anpassar efter ditt behov, för att ge ett så bra resultat som möjligt. Olika typer av blästring används för olika syften och har varierande för- och nackdelar. Nedan går vi igenom några av dessa tekniker för att ge dig en överblickande bild av hur de fungerar och vad de används till, så att du har en godare kunskapsbas inför din blästring i Gästrikland.

Torrisblästring i Gästrikland

Vid torrisblästring används torris som är en form av frusen koldioxid och därmed en naturlig del av vår atmosfär. Vid blästring med torris expanderar isen på grund av anslaget, vilket innebär att smutsen krackelerar av den plötsliga temperaturförändringen. En fördel med blästringsmedlet torris är att det förångas och därmed inte lämnar några blästerrester förutom avfall från det föremål som blästras. Vi på problast använder oss flitigt av torris i samband med den blästring vi utför i Gästrikland, eftersom det är miljövänligt och har en mängd olika applikationsområden. Du kan läsa mer om vilka typer av blästringsarbeten vi kan utföra åt dig här: Våra Tjänster

Svep- och slungblästring

En annan vanlig blästringsmetod är den som kallas för svepblästring. Metoden är särskilt användbar för ytor som kräver god vidhäftning. Det vill säga ytor som ska målas eller behandlas på ett specifikt sätt och där färgen/medlet måste få fäste ordentligt. Blästringsmetoden hjälper till att riva bort eventuella korrosionsprodukter och övriga föroreningar såsom olja och vitrost.

Slungblästring innebär att du har ett så kallat slunghjul som med hög hastighet roterar samtidigt som det "slungar iväg" blästermedlet mot den yta som ska blästras. Slungrensning är det ursprungliga begreppet för korrosionsskydd av konstruktionsstål då kraftiga gasolbrännare ofta användes för att spräcka glödskalet. Därefter användes ett slunghjul som med hjälp av särskilda blästermedel, oftast bestående av stålsand, effektivt avlägsnade både rost och glödskal.

Kontakta oss

Vi på Problast använder oss enbart av effektiv och modern utrustning för all blästring i Gästrikland. Med hjälp av ny teknik, kan vi utföra vårt jobb på plats, utan att störa verksamheten runtom. På så sätt levererar vi våra tjänster snabbt, smidigt och proffsigt. Är du i behov av blästring i Gästrikland, där Gävle och Sandviken ingår? Har du frågor om oss eller blästring i stort? Du är välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig! Du kan även fylla i något av våra kontaktformulär på sidan, så hör vi av oss för rådgivning och offertlämning för ditt projekt.