Vi utför dammfri blästring i Gävle

När du vill få hjälp med dammfri blästring i Gävle kan du vända dig till oss som är specialister på blästring. Vi åtar oss små som stora uppdrag åt företag och privatpersoner. Våra blästrare har en lång erfarenhet inom området vilket borgar för att arbetet resulterar i perfekta resultat.

När du behöver hjälp med blästring i Gävle kan du vända dig till oss på Problast som är proffs på blästring. Vi har de senaste och effektivaste maskinerna på marknaden idag samtidigt som vi utför blästring i Gästrikland med miljövänliga medel. Detta gör att vi kan erbjuda dig en miljövänlig blästring som näst intill är helt dammfri och fri från farliga kemikalier. Det finns olika blästringstekniker som vi kan använda då vi utför en blästring i Gävle. Vilken metod som passar just ditt projekt bäst beror bland annat på vilket material som ska blästras och omgivningen där blästringen ska utföras. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om våra tjänster och om hur vi kan hjälpa dig med blästring i Gästrikland.

 

Blästring i Gävle

Blästring är en effektiv metod då man ska rengöra ytor från oljebeläggningar, färg, föroreningar, ingrodd smuts, rost och andra typer av beläggningar. När man ska måla metaller som exempelvis en brokonstruktion, stålpelare eller andra typer av lättmetaller är blästring oftast nödvändig för att få bort rost, olja och andra beläggningar så att det går att utföra en säker rostskyddsmålning som sedan kan beläggas med en ytbehandling. När man blästrar metaller så bildas även små strukturer på ytan som bidrar till att öka vidhäftningen då metallerna ska målas. Genom att utföra ett gediget grundarbete ökar man ytans hållbarhet, livslängd och kvalité.

Blästring av olika material

De flesta material som används i samband med konstruktioner eller vid byggnationer som bland annat stål, rostfritt stål, betong, putsade ytor som exempelvis fasadputs och träytor kan blästras. Det går också att blästra metaller som koppar, mässing, aluminium och magnesiumbaserade lättmetaller. Det gör att blästring kan användas då man behöver rengöra en putsad fasad på djupet för att få bort färg och föroreningar eller en förorenad och svårt nedsmutsad betongtrappa. Blästring är en effektiv metod då det krävs kraftfullare rengöring än man kan få med en högtryckstvätt. Därför är blästring i Gävle den bästa metoden då man behöver avlägsna beläggningar effektivt och utan att skada underlaget.

 

Vi kan erbjuda dig torrblästring, våtblästring, isblästring och trumblästring vilket gör att vi kan blästra både stora som små objekt. Vilken metod som passar bäst då vi ska utföra blästring i Gävle beror på omgivningar och vilket material som objektet består av. Vi hjälper dig självklart att avgöra vilken typ av blästring som passar ditt projekt bäst, om du kontaktar oss.

Blästring på vår verkstad

För mindre objekt som kan flyttas som exempelvis fälgar, metallföremål, bilar, motorcyklar, båtar och entreprenadmaskiner kan vi utföra blästring i vår verkstad i Gästrikland. I vår verkstad har vi tillgång till alla typer av modern blästringsutrustning men också en arbetsmiljö som möjliggör proffsig och effektiv blästring. Det gör att vi både kan rengöra objekten men den bästa blästringsmetoden och sedan ytbehandla dessa i en ren, dammfri miljö.

Mobil blästring i Gävle

För större objekt som inte kan behandlas på vår verkstad har vi mobila enheter som åker ut för att utföra blästring på plats. Våra mobila enheter kan använda sig av flera olika metoder - bland annat torrblästring, våtblästring och isblästring. Då vi blästrar ute på byggarbetsplatser eller i offentliga miljöer täcker vi in vårt arbetsområde så att inte damm besvärar någon eller att flygande föremål skadar någon. Våra mobila enheter utför arbeten åt både företag och privatpersoner. Vi hanterar allt från blästring av balkonger och pooler till blästring av husgrunder i samband med dränering.


Kontakta oss för mer information

Problast är ett företag som är specialister på blästring i Gävle med omnejd. Vi kan åta oss alla typer av uppdrag då det kommer till blästring, både stora som små, antingen i vår verkstad eller på plats genom våra mobila enheter. Med hjälp av moderna blästringstekniker, kan vi anpassa våra metoder efter dina behov. Vill du slippa dammet som kommer med en del blästringsarbeten, har vi blästringstekniker som är dammfria. Är du mån om miljön, har vi blästringsmetoder som är skonsamma mot djur och natur. Vi använder vår expertis för att anpassa vårt arbete efter kundens önskemål.

 

Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med blästring i Gävle. Det går bra att skicka in fotografier på de objekt som ska blästras och eventuellt ytbehandlas så kan vi oftast lämna en offert utifrån detta. Du kan också boka ett kostnadsfritt platsbesök där vi kan inspektera objektet, lämna information och råd och sedan ge dig en offert med ett fast pris för vårt arbete.